Uniikki mielen palvelupolku

Vaikuttavia mielen hyvinvoinnin valmennuksia tuhansille

Suomen Ekonomit

Suomen Ekonomit on kauppatieteilijöiden liitto. Jäseniä on yli 55 000, ja Suomen Ekonomit on Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö. Suomen Ekonomien hyvinvoinnista, työhyvinvoinnista sekä edunvalvonnasta vastaava Riikka Sipilä sekä hyvinvoinnin koulutuksista, mentorointiohjelmista vastaava asiantuntija ja uravalmentaja Sirja Kulmala avaavat seuraavassa hiukan lisää yhteistyötä Heltin kanssa.

Suomen Ekonomien vuoden 2021 järjestöpalveluiden tutkimuksessa hyvinvointi nousi suurimmaksi teemaksi. Jopa yli 70 prosenttia Suomen Ekonomien jäsenistöstä oli sitä mieltä, että erityisesti hyvinvoinnin tukeminen tulisi olla se mihin järjestön halutaan panostavan tulevaisuudessa enemmän. ”Hyvinvoinnin tukeminen on ollut suuressa osassa toimintaamme jo vuosia, mutta jäsenten vastaukset antoivat meille entisestään lisävarmuutta että monipuoliset ja vaikuttavat hyvinvointia tukevat palvelut ovat niitä joita tulemme tarjoamaan entistäkin isommin, näkyvämmin ja voimakkaammin”, kertoo Suomen Ekonomien hyvinvoinnista ja työhyvinvoinnista sekä edunvalvonnasta vastaava  Riikka Sipilä.

Miksi Suomen Ekonomit valitsi Heltin valmennuskumppaniksi ja tueksi jäsenistölle?

”Suomen Ekonomit ovat taloudentekijöitä: järjestö edustaa kestävän talous- ja bisnesosaamisen ydintä Suomessa. Kaiken tekemisemme tavoitteena ja tarkoituksena on, että jäsenistömme voisivat hyvin ja pärjäisivät hyvin työelämässä. Nykytyöelämässä ja myös tulevaisuuden työarjessa mielen hyvinvointi, resilienssi ja hyvät itsereflektoinnin taidot ovat tärkeässä roolissa. Suurin osa liki 57 000 jäsenestämme on aivotyössä – ja aivotyössä suurimman kuormituksen kohteeksi joutuu mieli. Oman mielen hyvinvoinnin ylläpitäminen erityisesti ajatustyössä on äärimmäisen tärkeää – siksi me Ekonomeissa haluamme kehittää erityisesti jäsenistömme hyvinvointia tulevia taitoja. Kumppaniksi halusimme ajatustyön erityisasiantuntijat ja siksi kumppaniksi valikoitui Heltti”, kertoo Suomen Ekonomien hyvinvointivalmennuksista ja mentorointiohjelmista vastaava, uraohjaajanakin toimiva Sirja Kulmala

Suomen Ekonomien ja Heltin yhteistyö

Proaktiivista työkykyjohtamisen ja henkilöstön hyvinvoinnin kehitystyötä

”Me Suomen Ekonomit ja Heltti lähdimme liikkeelle siitä, että hyvinvoinnin tukeminen ei saa koskea vain niitä hetkiä kun on vaarassa uupua tai on ollut jo pidempään jaksamisen kanssa haasteita. Meitä kauppatieteilijöitä on matikkaneroista luoviin tyyppeihin ja pomoista asiantuntijoihin ja yrittäjiin. Valmennuskokonaisuuden piti palvella mahdollisimman monipuolisesti erilaisten jäsenten tarpeita.”, huomauttaa Riikka Suomen Ekonomeilta. 

 

”Me halusimme tarjota palveluita ja tukea, joiden avulla jäsenemme voisivat vieläkin paremmin.”

 

Suomen Ekonomeilta Sirja jatkaa ja kertoo valmennuskokonaisuuden tarkoituksesta: “Halusimme tarjota palvelua, joka varmistaa että jäsenistöllämme on tietoa ja työkaluja myös silloin kun kaikki on hyvin. Tämän ajatuksen ympärille muodostui uudenlainen neliosainen valmennussarja. Heltin kanssa tehty valmennuskokonaisuus toteutettiin keväällä 2022 ja sai innostuneen vastaanoton jäsenistöltä – ilmoittautuneita oli huima määrä!”, iloitsee Sirja.

Suomen Ekonomien ja Heltin yhteistyötä kuvaavat parhaimmin

Yhdessä kehitetty, jäsenlähtöinen kokonaisuus
Osallistavat ja vaikuttavat valmennukset etänä
Mielen hyvinvointia tukeva kokonaisuus

Millaista on yhteistyö arjessa?

”Hyvinvointia tukevia palveluita tarvitaan myös niille, joilla on kaikki hyvin”

”Oli kyse sitten fyysisestä tai henkisestä hyvinvoinnista, oman hyvinvoinnin äärelle pysähdytään tyypillisesti silloin, kun on jo pitkään huomattu oireita sen huononemisesta. On erittäin tärkeää varustaa ihmiset konkreettisin työkaluin ja tiedolla silloin, kun heillä on voimavaroja ottaa niitä vastaan. Uupuneen mieli keskittyy ja tulee keskittyä toipumiseen ja voimien palauttamiseen”, lisää Heltin työterveyspsykologi ja voimavaroihin perehtynyt valmentaja Mari Laari.

Valmennuskokonaisuus sopi monessa eri tilanteessa oleville Suomen Ekonomien jäsenelle – paikalla oli niitä jotka kaipasivat akuutisti keinoja parantaa mielen hyvinvointia ja niitä, jotka ennakoivasti halusivat omaksua tehokkaita käytäntöjä pitää mieli hyvinoivana. 

extraimage
extraimage

Neliosainen valmennussarja keskittyi mielen ja aivojen kestävää hyvinvointiin

“Jäsenistömme on yleisesti kunnianhimoista – he haluavat menestyä monella eri elämänalueella. He monesti käyttävät esimerkiksi fyysisen kunnon parantamiseen PT-palveluita, mutta me halusimme tarjota huippuasiantuntijoiden näkemyksiä ja vinkkejä mielen hyvinvoinnin, aivoergonomian ja vireystilan optimointiin”, kertoo Sirja Suomen Ekonomeilta.

Neljän valmennuksen sarja oli tarjolla Kylteri+ jäsenille ja Ekonomien jäsenille. Jokainen valmennus käsitteli eri mielen ja aivojen hyvinvoinnin osa-alueita. Keskeistä valmennussarjassa oli vaikuttavuus ja osallistavuus. 

”Lähtökohtana oli, että halusimme tarjota muutakin kuin webinaarisarjan. Kokonaisuus piti sisällään ennakkotehtäviä, jotka käsiteltiin valmennuskertojen aikana. Lisäksi oli kotitehtäviä. Halusimme saada ihmisiä testaamaan työkaluja ja hyviä toimintatapoja omassa arjessaan – sekä havahtumaan omiin haitallisiin toimintamalleihin ja miten niitä voisi muuttaa omassa arjessa”, kertoo Riikka.

Tutkimukseen ja parhaisiin käytäntöihin perustuvia valmennuksia

Valmennussarjan teemat valikoituivat tutkimustulosten, keskustelujen ja Heltin ajatustyön asiantuntijoiden tunnistamien ilmiöiden kautta. Valmentajina olivat Heltin rutkasti yksilö: ba ryhmävalmennuskokemusta omaavat organisaatiopsykologit Sini Lindholm, Mari Laari, Tuuli Viranta sekä aivotutkija Mona Moisala. 

Suomen Ekonomit ovat koonneet hyvinvointiin liittyvän materiaalipankin, ja valmennussarjan tallenteet ovat jatkossakin jäsenistön käytössä. ”Myös jatkossa tarjoamme jäsenillemme monipuolisesti tietoa, työkaluja ja erilaisia palveluita hyvinvoinnin tueksi. Olemme koonneet kymmennen kohdan listan miten edistämme jäsenistömme hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa.

extraimage

“Heltin kanssa yhteistyö oli mutkatonta. Oli hienoa tarjota jösenistöllemme vaikuttava kokonaisuus miten voida entistä paremmin ja ennaltaehkäistä uupumusta.”

Sirja Kulmala, Suomen Ekonomit

Voisimmeko auttaa sinunkin työpaikkaasi voimaan paremmin?

Laitat meille viestiä tai ole suoraan yhteydessä Siniin.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.